The New Farm
       
     
Transformatie van een Industriegebouw
       
     
 De transparantie van het gebouw is één van de meest oorspronkelijke kwalitatieve onderdelen, die door de verbouwing in de jaren ’90 volledig verdwenen was. Het ontwerp van CKA heeft de transparantie aan het gebouw terug gegeven en daarnaast is er een meer open en toegankelijke plint gerealiseerd. De nieuwe invulling van de bestaande gevel geeft de oorspronkelijke kwaliteit terug maar biedt ook een nieuw duurzaam en innovatief leven aan het gebouw door energie voorziening van transparante zonnepanelen. Voor de indeling van de verdiepingen is een flexibel bouwsysteem ontworpen op basis van een kassenbouw systeem en aluminium sandwich wandelementen. De nieuwe entree vormt de gezamenlijke ontvangsthal. In deze ontvangsthal is er een vide gerealiseerd waardoor er een doorzicht is ontstaan door het gebouw en een veel opener karakter heeft gekregen. Op deze manier is het gebouw zichtbaar toegankelijk geworden.
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK03.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK05.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK04.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK07.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK08.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK09.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK10.jpg
       
     
09-01.jpg
       
     
08-01.jpg
       
     
10-01.jpg
       
     
06-01.jpg
       
     
07-01.jpg
       
     
00-01.jpg
       
     
03-01.jpg
       
     
The New Farm
       
     
The New Farm

Transformatie van een industrieel gebouw naar innovatief centrum voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn.

Opdrachtgever: The New Farm
Locatie: Den Haag (NL)
Programma: Stadslandbouw, kantoren, multifunctionele ruimte, markt en restaurant. Totaal 8000 m2
Status: Gerealiseerd - fase 1
Jaar: 2018

Fotografie: Christian van der Kooy

Transformatie van een Industriegebouw
       
     
Transformatie van een Industriegebouw

Na een architectenselectie kreeg Corine Keus Architect in november 2016 opdracht voor de transformatie van het voormalige Philips gebouw aan de Fruitweg in Den Haag. Het gebouw is eind jaren ’50 ontworpen door Architect Dirk Roosenburg voor de productie van Telecom apparatuur.

Het gebouw zal de komende jaren ontwikkeld gaan worden als innovatief centrum voor voedselproductie en voedselbewustzijn. Verschillende innovatieve bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van technieken en technologieën op het gebied van voedselproductie zullen zich gaan vestigen in het gebouw. Daarnaast zal er ook ruimte zijn voor startende ondernemingen op de 1e verdieping en een restaurant met markt op de begane grond.

 De transparantie van het gebouw is één van de meest oorspronkelijke kwalitatieve onderdelen, die door de verbouwing in de jaren ’90 volledig verdwenen was. Het ontwerp van CKA heeft de transparantie aan het gebouw terug gegeven en daarnaast is er een meer open en toegankelijke plint gerealiseerd. De nieuwe invulling van de bestaande gevel geeft de oorspronkelijke kwaliteit terug maar biedt ook een nieuw duurzaam en innovatief leven aan het gebouw door energie voorziening van transparante zonnepanelen. Voor de indeling van de verdiepingen is een flexibel bouwsysteem ontworpen op basis van een kassenbouw systeem en aluminium sandwich wandelementen. De nieuwe entree vormt de gezamenlijke ontvangsthal. In deze ontvangsthal is er een vide gerealiseerd waardoor er een doorzicht is ontstaan door het gebouw en een veel opener karakter heeft gekregen. Op deze manier is het gebouw zichtbaar toegankelijk geworden.
       
     

De transparantie van het gebouw is één van de meest oorspronkelijke kwalitatieve onderdelen, die door de verbouwing in de jaren ’90 volledig verdwenen was. Het ontwerp van CKA heeft de transparantie aan het gebouw terug gegeven en daarnaast is er een meer open en toegankelijke plint gerealiseerd. De nieuwe invulling van de bestaande gevel geeft de oorspronkelijke kwaliteit terug maar biedt ook een nieuw duurzaam en innovatief leven aan het gebouw door energie voorziening van transparante zonnepanelen. Voor de indeling van de verdiepingen is een flexibel bouwsysteem ontworpen op basis van een kassenbouw systeem en aluminium sandwich wandelementen. De nieuwe entree vormt de gezamenlijke ontvangsthal. In deze ontvangsthal is er een vide gerealiseerd waardoor er een doorzicht is ontstaan door het gebouw en een veel opener karakter heeft gekregen. Op deze manier is het gebouw zichtbaar toegankelijk geworden.

lr_Corine Keus_TNF_CvdK03.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK05.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK04.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK07.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK08.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK09.jpg
       
     
lr_Corine Keus_TNF_CvdK10.jpg
       
     
09-01.jpg
       
     
08-01.jpg
       
     
10-01.jpg
       
     
06-01.jpg
       
     
07-01.jpg
       
     
00-01.jpg
       
     
03-01.jpg