Westeinde
       
     
Renovatie- en uitbreidingsplan voor een monument
       
     
 Op de begane grond is een uitbouw gerealiseerd welke tevens voorziet in een terras voor de bovenliggende woning. De uitbreidingen en veranderingen aan het monument zijn contrasterend uitgevoerd met staal en glas.
       
     
 De bovenliggende woning heeft een nieuwe indeling gekregen waarbij het wonen onder de zichtbaar gemaakte kap op de 2e verdieping is gerealiseerd. Er is een ruimtelijke verbinding gemaakt door middel van een kleine vide, die licht en lucht op de 1e verdieping realiseert.
       
     
 Naast het constructieve werk van  Aannemersbedrijf Ed van der Kooij B.V.  uit Wassenaar, is de uitvoering grotendeels door de opdrachtgever zelf gerealiseerd.
       
     
front facade-01.jpg
       
     
section-01.jpg
       
     
plans-01.jpg
       
     
Westeinde
       
     
Westeinde

Renovatie en uitbreiding van een gemeentelijk monument

Opdrachtgever: Leony Coppens
Locatie: Den Haag (NL)
Programma: Praktijkruimte en woning; totaal 180 m2
Status: Gerealiseerd
Jaar: 2018

Fotografie: Christian van der Kooy

Renovatie- en uitbreidingsplan voor een monument
       
     
Renovatie- en uitbreidingsplan voor een monument

In opdracht van Leony Coppens heeft Corine Keus Architect een renovatie- en uitbreidingsplan gemaakt voor een monument aan het Westeinde. Tijdens de planvorming en uitvoering is nauw overleg met de afdeling Monumentenzorg van de Gemeente Den Haag geweest. Het programma betreft een praktijkruimte op de begane grond en een woning op de twee bovenliggende verdiepingen.

 Op de begane grond is een uitbouw gerealiseerd welke tevens voorziet in een terras voor de bovenliggende woning. De uitbreidingen en veranderingen aan het monument zijn contrasterend uitgevoerd met staal en glas.
       
     

Op de begane grond is een uitbouw gerealiseerd welke tevens voorziet in een terras voor de bovenliggende woning. De uitbreidingen en veranderingen aan het monument zijn contrasterend uitgevoerd met staal en glas.

 De bovenliggende woning heeft een nieuwe indeling gekregen waarbij het wonen onder de zichtbaar gemaakte kap op de 2e verdieping is gerealiseerd. Er is een ruimtelijke verbinding gemaakt door middel van een kleine vide, die licht en lucht op de 1e verdieping realiseert.
       
     

De bovenliggende woning heeft een nieuwe indeling gekregen waarbij het wonen onder de zichtbaar gemaakte kap op de 2e verdieping is gerealiseerd. Er is een ruimtelijke verbinding gemaakt door middel van een kleine vide, die licht en lucht op de 1e verdieping realiseert.

 Naast het constructieve werk van  Aannemersbedrijf Ed van der Kooij B.V.  uit Wassenaar, is de uitvoering grotendeels door de opdrachtgever zelf gerealiseerd.
       
     

Naast het constructieve werk van Aannemersbedrijf Ed van der Kooij B.V. uit Wassenaar, is de uitvoering grotendeels door de opdrachtgever zelf gerealiseerd.

front facade-01.jpg
       
     
section-01.jpg
       
     
plans-01.jpg